22. april 2024 | LAFAK butikken | Links | Galleri | Undersøgelse | SiteMap | LogIn 
Lokalhistorisk Arkiv og Forening i Allerød Kommune
Kirkehaven 10
3450 Allerød

Tlf.: 48 17 08 91
lafak@lafak.dk
 Tip en ven
Dit navn:
Din e-mail adresse:
Modtagers mail adresse(r):
Nyhedsmail
Vores butik
Gavekort på medlemskab af LAFAK
Står du og mangler en gave, så giv et gavekort på et medlemskab af Lokalhistorisk Arkiv & Forening i Allerød Kommune. Ring eller send os en e-mail. Læs mere om medlemsfordelene under 'Om LAFAK'.

Pris: kr. 210 (2016)
Hvis modtageren er pensionist kr. 135 (2016)Wegner og PP Møbler i Allerød
Siden 1960 har PP Møbler samarbejdet med Hans Jørgensen Wegner om at skabe designmøbler af høj håndværksmæssig kvalitet. Hvem kender ikke 'Kina-stolen', 'The Chair' eller 'Jakkens Hvile', der alle er blevet klassikere?
I forbindelse med udstillingen 'Wegner og PP Møbler i Allerød' har Allerød Kunstforening udgivet denne lille bog, der fortæller om Wegner, PP Møbler og deres mangeårige samarbejde. 32 sider, ill.

Pris: kr. 30 + forsendelse
Købes på Arkivet eller i Allerød Kunstforening


Allerød - rødder i ler
Nordsjællandske keramikeres historie
For 35+1 år siden blev Foreningen af Keramikere i Nordsjælland stiftet på initiativ af Palle Dybdahl. Siden har en af foreningens hovedaktiviteter været at udstille sammen med Allerød Kunstforening hvert 5. år.
I anledning af "jubilæet" har Historiebanden samlet historien om 19 af de keramikere, der var med på udstillingen i 1976 fra Helle Allpass til Nanna Østergaard.
Bogen er rigt illustreret og bringer historiske data og mange eksempler på deres keramik. 48 sider, ill.

Pris: kr. 30 + forsendelse.
Købes på Arkivet eller i Allerød Kunstforening


Lokalhistorisk Billedlotteri I - UDSOLGT
Det er sjovt at lege sig til viden. Et underholdende spil om Allerød Kommunes historie helt tilbage til slutningen af 1800-tallet.
Spilles som almindeligt billedlotteri, men i stedet for "en and", "en bold" og "en gyngehest", er der gamle fotografier fra vores område - f.eks. "ledvogterskur ved Sdr. Baneovergang på Pr. Valdemars Allé", "Lynge Mølle" eller "soldater i Høveltelejren 1910"
Kan spilles af op til 10 personer.
10 spilleplader og 60 billedbrikker med tekst.

Pris: kr. 100,00
Købes på Lokalarkivet eller hos Allerød Foto, M.D. Madsensvej 12, 3450 Allerød


Lokalhistorisk Billedlotteri II
Efterfølger til Billedlotteri I. Nye spændende billeder fra Lokalarkivets samlinger. Kan kombineres med Billedlotteri I. Se: Billedlotteri I ovenfor.

Pris: kr. 100,00
Købes på Lokalarkivet


Drømmen om Allerød af Per-Olof Johansson
Samling af knap 20 artikler om lokal- og kulturhistoriske emner fra Allerød kommune bl.a. Fritz Hansens Møbelfabrik, Bronzealderluren i Sct. Petersborg, Drabækmordet, Lillerød Spånkurvefabrik og pastor Søbye. (1991)
(44 sider A-4 format, ill.)

Pris: kr. 75,00 + forsendelse
Medlemspris: kr. 55,00 + forsendelse. Kan også købes på Arkivet.


Et døgn i Frederiksborg Amt
Den 15. marts 2000 blev der skrevet dagbog i Frederiksborg Amt. Frb. Amts Museumsråd og Lokalhistoriske Arkiver i Frb. Amt indsamlede denne dag i tusindvis af dagbøger og fotografier, der nu opbevares på arkiver og museer.
I bogen gives eksempler fra dagbøgerne, hvor amtets beboere skrev om alt mellem himmel og jord. (2000)
(72 sider, ill.)

Pris: kr. 25,00 + forsendelse. Kan også købes på Arkivet.Skomagerens Læst - Hans Olsens livserindringer
Hans Olsen blev født på Lynge Overdrev i 1869. I 1943 skrev han sine erindringer fra barndommens "kællingeskole" i Blovstrød over et arbejdsomt liv bl.a. på teglværkerne og på Fritz Hansens Møbelfabrik. Olsen var udlært skomager og flyttede til Hillerød, hvor han havde både skomager- og købmandsbutik på Hillerød Overdrev. Han endte sit otium i "Villa Havely" på hjørnet af P. Mogensensvej og Roskildevej. (1988)
(52 sider, ill.)

Pris: kr. 20,00 + forsendelse. Kan også købes på Arkivet.


Allerødbilleder 1 - af pressefotograf Jan F. Stephan 1970'erne og 80'erne
Lokalhistorisk Arkiv og Forening i Allerød Kommune overtog i 2006 mange tusind fotografier fra Jan F. Stephan fra hans tid som pressefotograf på Allerødposten i 1970erne og '80erne.
Fra at være tænkt som uge-aktuelle illustrationer, har vi her en fremragende billedfortælling om den periode, og det har været oplagt at samle et lille udvalg til en bog om kommunens første år.
Redaktion: Per-Olof Johansson, Marianne Ptersen, Ole Peters, Ole Høegh Post og Birthe Skovholm. (2010)
(100 sider, ill.)

Pris: kr. 110,00 + forsendelse. Kan også købes på Arkivet.
       (Medlemspris: kr. 90,00 + forsendelse )

Allerødbilleder 2 - før og nu
Allerød Kommune har gennemgået en rivende udvikling siden kommune-sammenlægningen i 1970, og rigtig meget er forandret. Det ses især tydeligt, når man kigger på Arkivets store billedsamling, og mange af motiverne er svære at genkende i dag, fordi så meget er revet ned eller ombygget.
Vi har valgt et bredt udsnit af gamle og ældre fotografier fra Blovstrød, Lynge-Uggeløse og Lillerød og suppleret de enkelte med et eller flere nye fotos for at vise før-nu.
Redaktion: Per-Olof Johansson, Marianne Ptersen, Ole Peters, Ole Høegh Post og Birthe Skovholm. (2013)
(128 sider, ill.)

Pris: kr. 150,00 + forsendelse. Kan også købes på Arkivet.
       (Medlemspris: kr. 125,00 + forsendelse )


Brudevæltelurerne - verdens første og største lurfund
Bogen om bronzealderlurerne, hvor Brudevæltelurerne er det første og største fund med seks lurer, fortæller om lurerne fra Brudevælte Mose ved Lynge, som gårdmand Ole Petersen fandt i 1797 og hvoraf de fem havnede på Nationalmuseet og den sjette på Eremitagen i Skt. Petersborg. Bogen fortæller desuden om, hvordan man støbte en bronzelur, hvordan de blev brugt og om de andre lurer, der er fundet i Østersøområdet. Hvordan eftertiden har brugt og misbrugt lurerne behandles ligeledes - og meget, meget mere.

Pris: kr. 235,00 + forsendelse. Kan også købes på Arkivet.
        (Medlemspris: kr. 210, 00 + forsendelse)  

Lillerød Lervarefabrik - 1870'erne-2006
Bogen sælges på Arkivet. Pris for medlemmer kr. 160,-
Pris for andre kr. 190,-
Hvis bogen skal sendes, koster det yderligere kr. 70,- i porto og forsendelse i Danmark.
Vejledende pris i boghandlen kr. 190,-
Bestillinger modtages på
lafak@lafak.dk 
Læs mere her 


Allerødfrisen
Allerød Kommunes lokalhistorie i 31 keramiske relieffer'
Bogen sælges på Arkivet. Pris for medlemmer kr. 100,-
Pris for andre kr. 110,-
Hvis bogen skal sendes, kommer porto og forsendelse oveni.
Vejledende pris i boghandlen kr. 110,-
Bestillinger modtages på
lafak@lafak.dk
Læs mere om bogen 

Allerød vores kommune af Hans Kurt Andersen UDSOLGT
Børnebog med tegninger af Ida Gantriis. Emner som Byvåbnet, Fr. VII og Allerød, Grusgravene i Lynge, Badminton, Dr. Dante og Sandholmlejren behandles "i børnehøjde". (1995)
(38 sider, ill.)

Pris: kr. 25,00 + forsendelse. Kan også købes på Arkivet.


UDSOLGT
Nordsjællandske Sommerglæder
Som et led i festivalen Nordsjællandske Sommerglæder 2005 udgav Frederiksborg Amts Museumsråd en bog i samarbejde med Frederiksborg Amts Historiske Samfund. Bogen indeholder 22 artikler om Nordsjælland som "sommerland". Læseren møder kendte og ukendte fænomener og lokaliteter, som gennem generationer har tiltrukket gæster og fastboende.
Læs f.eks. om: 'Kongernes jagt i Nordsjælland' af Jette Baagøe, 'Sommerliv i Hornbæk' af Lone Kuhlmann, 'Dem med tennisbaner og tromler, der peb' af Lars Bjørn Madsen, 'Arkadien i Nordsjælland' af Nils Orth, 'Haveglæder i Nivå' af Birgitte v. Folsach og 'Prins Valdemar og Prinsesse Maries Hvilehjem i Allerød' af Birthe Skovholm. (2005)
(152 sider, ill.)


En tid med spånkurve af Per-Olof Johansson - UDSOLGT
Spånkurven er idag et næsten ukendt begreb i Danmark, selvom disse kurve i første halvdel af 1900-tallet var datidens 'plastic-bæreposer'. Denne bog indeholder hele historien om de svenske indvandrede, der i 1902 slog sig ned i Lillerød og frem til 1970 producerede tusinder af spånkurve. (English summary)

Pris: kr. 229 + forsendelse
Købes på Arkivet eller via per-olof.dk

LogIn Optimeret til Internet Explorer v5.5+
Home Om LAFAK Bestyrelsen  LAFAKs Årberetning 2022  LAFAKs vedtægter  Medlemskab  Arkivets indhold  Kontakt os Lillerød Lervarefabrik LAFAKs Privatlivspolitik Bliv medlem Programmet Nøglehullet - læs artikler Indhold 1984-2007  Forfattere   Kirken i Kattehale  Kristian ”Jyde”  Karl Schrøder  Allerød Biograf  Drabæk-visen  Lynge for 100 år siden  Dysserne i Tokkekøb Hegn  Anders fra Uggeløse  Lillerøds mæcen  Blovstrød Gadekjær  Lillerød Sprøjtehus  Tyske flygtninge  Storedam  Allerødfrisen Allerødbilleder 1 Allerødbilleder 2 Om Lillerød-Allerød Lurplanche Allerødgård/Møggården Brudevæltelurerne En oldtidsbygd  Lurerne fra Allerød  Litteraturliste  Bastruptårnet Rundtur i Allerød Lynge gennem 900 år Ludserød - Høvelte Solevad Sømandshjemmet Lerblandinger fra Fr.holm  Allerød og Blovstrød Teglværker Mindestenen i Tokkekøb Hegn Fortid i Lillerød Efterlysninger Undervisningsmateriale Stednavne Gravsten Blovstrød Kirke Vores butik Vejnavne i Allerød Firmamedlemmer Støt vores sponsorer CMS v3.1s v3.1b v3.1v v4.SEO - Idé, koncept og programmering af Design-Line Danmark - © 2004 Design-Line Danmark